Airbnb stiller krav for å hindre diskriminering

Airbnb - som driver med utleie overnattingplasser - stiller klare krav mot diskriminering
Airbnb – som driver med utleie av overnattingplasser – stiller klare krav mot diskriminering

-Vi vil hedre Airbnb for deres nye innsats mot rasisme og fordommer ved at de stiller krav til uttleiere og leietakere. I en tid der mange politikere og andre sprer fordommer mot folk med annen kultur og bakgrunn, og terskelen for diskrimnering ofte ikke reseplkteres, er det flott at selskapet Airbnb våger å tone klart flagg og stiller krav til sine utleiere, sier Reidar Andestad i KIA. Er det forretningslivet som nå må gå foran for å heve den etiske standarden, siden andre institusjoner svikter?

Les kopi av meldingen under om Airbnbs Fellesskapsforpliktelse

Hei,

Tidligere i år lanserte vi en omfattende kampanje for å bekjempe fordommer og diskriminering i Airbnb-nettverket. Som et resultat av dette arbeidet, ber vi alle om å godta en Fellesskapsforpliktelse fra og med 1. november 2016. Ved å godta denne avtalen påvirkes din bruk av Airbnb, derfor ønsket vi å gjøre deg oppmerksom på det.

Hva er Fellesskapsforpliktelsen?

Du forplikter deg til å behandle alle—uavhengig av rase, religion, nasjonalitet, etnisitet, funksjonshemming, kjønn, kjønnsidentitet, seksuell orientering eller alder—med respekt, og uten forutinntatthet eller fordom.

Hvordan godtar jeg forpliktelsen?

På eller etter 1. november vil vi vise deg forpliktelsen når du logger deg inn eller åpner Airbnb-nettsiden, mobil- eller nettbrett-appen og vi vil automatisk be deg godta den.

Hva om jeg avslår forpliktelsen?

Hvis du avslår forpliktelsen, vil du hverken kunne være vert eller bestille med Airbnb, og du vil få muligheten til å avslutte kontoen din. Når kontoen din er avsluttet, vil kommende turer som allerede er bestilt bli kansellert. Du vil fortsatt kunne søke på Airbnb, men du vil ikke kunne foreta reservasjoner eller være vert for gjester.

Hva om jeg har tilbakemeldinger om forpliktelsen?

Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger om Fellesskapsforpliktelsen og alle våre satsningsområder mot diskriminering. Les gjerne mer om forpliktelsen. Du kan også nå oss på allbelong@airbnb.com.

Airbnb-teamet

Lagre

Lagre