Dødsdømte Meriam får ikke reise ut av Sudan

Nå ser det ut som hun er satt fri fra gengsel
Stadig nye komplikasjoner, får ikke forlate landet

 

Torsdag 26.6 melder Dagen at Meriam, mann og barn ble stoppet på flyplassen og er arrestsert igjen.  Se her Torsdag kveld er hun intervjuet av bbc og er nå på den amerikanske ambassaden. Hun får ikke forlate landet.  Se saken hos BBC her.

NRK melder tirsdag 24.6. at Meriam igjen er arrestert og hva som skjer med henne er uvisst.

Se her http://www.nrk.no/verden/dodsdomt-kvinne-i-sudan-pagrepet-1.11795764

 

Under vår opprinnelige sak:

 

Kvinnen som ble dømt til døden i Sudan for å ha konvertert til kristendommen og deretter fødte i fengsel, er satt fri.  Dette bekrefter en av forsvarerne til Meriam Yahia Ibrahim Ishag melder Reuter/ NTB mandag ettermiddag .
– Meriam ble løslatt for bare en time siden, sier Mohanad Mustafa til AFP.
Tidligere mandag ble det klart at ankedomstolen krevde løslatelse av kvinnen og oppheving av den forrige dommen mot henne.  31. mai uttalte utenriksdepartementet i Sudan at kvinnen skulle løslates i løpet av få dager. Dette ble senere dementert av flere kilder.
Meriam Yahya Ibrahim Ishag (27) kommer fra en muslimsk familie, men konverterte til kristendommen da hun skulle gifte seg. Det førte til at hun 15. mai ble dømt til døden ved henging av en domstol i Khartoum. I tillegg ble hun idømt 100 piskeslag for utroskap fordi hun er gift med en kristen mann, et ekteskap det sudanske rettsvesenet ikke anerkjenner.
Av retten fikk hun tre dager til å ombestemme seg og gå tilbake til å være muslim. Dette nektet hun og dermed ble hun dømt til døden.

Dødsdommen mot den gravide 27-åringen har vekket kraftige internasjonale protester. Ifølge menneskerettsaktivister sitter hun fengslet i nabobyen til Khartoum, Omdurman, sammen med sin lille sønn som er 20 måneder gammel.