La valget bli et flyktningevalg

La valget bli et ja til flykningevalg, sier  generalsekretær Erik Lølandsmo i
La valget bli et ja til flykningevalg, sier generalsekretær Erik Lølandsmo i

-La valget bli et flyktningevalg, sier leder i den flerkulturelle organisasjonen KIA
Både den internasjonal og nasjonale situasjonen for flytninger blir sentral når Norges største organisasjonen innen innvandrerfeltet, KIA, Kristent Interkulturelt Arbeid, har landsmøte i Kristiansand i helgen. – Vi vil mobilisere våre medlemmer og samarbeidene menigheter og organisasjoner til å stille opp ekstra for bidra med løsninger og hjelp i de utfordringer flyktningestrømmen skaper. Særlig må vi ta et ansvar for flyktningbarna og sikre de bo og god oppvekst ute i kommunene, sier generalsekretær Erik Lølandsmo. Her må staten bli rausere i sine støtteordninger. Han utfordrer folk til å stemme inn kandidater i kommunestyrer og fylkesting som bryr seg med å finne gode ordninger for flyktninger rundt i kommunene. La valget bli et flyktningevalg i år, sier han.
Han gir ros til NLM som har sagt de stiller opp med bruk av sine leirsteder i mottak av flyktninger og er ber andre organisasjoner følge deres eksempel.- Det går en bølge av sympati og solidaritet i Norge og Europa til flyktninger, det er fantastisk å oppleve, nå må la dette slå ut i gode resultater når det gjelder mottak og integrering. Han viser til flotte initiativ om åpne sine hjem for å ta imot flyktninger og bistå med utstyr og omsorg. Det er slik vi vil at Norge skal være, sier Erik Lølandsmo i KIA.
Landsmøtet i KIA blir avholdt helga 11.-13.september i Kristiansand. Møtet åpner fredag kl.14.00. Sentrale saker er behandling av nytt arbeidsprogram for organisasjonen og styrking av organisasjonen for å bistå flere kommuner med godt integreringsarbeid.
Her er link til mer informasjon om program og saker på Landsmøtet.

GENERELL INFORMASJON