Ny gjenbruksbutikk åpnes i Groruddalen – i regi av NLM og KIA

Ny gjenbruksbutikk på Haugentua i Groruddalen

Ny gjenbruksbutikk på Haugentua i Groruddalen – foto Arne Sæteren – Utsyn

14. juni åpner det en ny gjenbruksbutikk på Haugenstua i Groruddalen. Butikken er et samarbeidsprosjekt mellom Kristent interkulturelt arbeid (KIA) og Misjonssambandet (NLM), og er deres første butikk i Oslo, skiver Utsyn..

– Det blir en liten butikk på rundt 230 kvadratmeter i et lokale som vi leier av OBOS. Beliggenheten på Haugenstua er veldig bra, blant annet fordi Oslo kommune nettopp har etablert et torg som kommer til å bli et populært samlingssted, sier daglig leder Sveinung Lianes i Misjonssentralen Gjenbruk.

Sveinung Lianes i NLM sammen med ei jente fra Mongolia
Sveinung Lianes i NLM sammen med ei jente fra Mongolia

Glad for samarbeidet
Butikklokalet er et tidligere banklokale med høy standard, og peker rett ut mot torget. Butikken er også det første samarbeidet mellom Misjonssentralen Gjenbruk og KIA.
– Vi danner en felles forening som vil stå registrert i Brønnøysundregisteret, og som da er eier og driver av stedet, sier Lianes.

Han tror den nye gjenbruksbutikken vil fremstå som attraktiv, og er glad for at også KIA er med som samarbeidspartner.
– For at vi skal kunne bety mye for innvandrere, som utgjør en stor del av befolkningen i Groruddalen, så vil samarbeidet med KIA gi oss bedre muligheter for å lykkes, sier Lianes til Utsyn.

 

Les hele saken i Utsyn