Superbursdag for 10-åring på mottak

I 5 år har 10 år gamle Nahom Mehari Mebrathu fra Eritrea vært på asylmottak i Molde og ventet på avgjørelse om permanent oppholdstillatelse. Han bor sammen storebror Daniel og mor. I mai ble det frodig fødselsdagsfeiring med klassekamerater og venner. Det var KIA Ung i Molde som bistod med feiringen med å bruke lokalene til Internasjonal Kafé, bistod med invitasjoner, program og mat. Lokalavisen Romsdal Budstikke var tilstede og laget en stor reportasje.

 
-Jeg er veldig, veldig glad og takknemlig sier alenemor Hidat G Egzabher Segid som hadde fått pyntet opp Nahom med hårklipp og nytt tøy til dagen. Tidligere feiringer har vært på asylmottaket. Denne gangen ble hele 4.klassen hans på Sellanrå skole invitert, og de flest dukket opp.

 
KIA Ung i Molde tilbyr nå fast 10 åringer på asylmottak å lage fødselsdagsfest sammen med dem. –Vi vet at familier i mottak ofte ikke har råd til eller plass til å arrangere store barnebursdager, og derfor vil vi gi dem et «party» i gave. Og fordi de ofte ikke har råd til å kjøpe gaver, har KIA Ung startet et «Gavelager», der barn på mottak kan plukke gaver å ta med når de inviteres i selskap, sier nyvalgt leder i KIA Ung Aina Myrvik (26). Hun forteller at det er 35 barn i alderen 0-18 år og 28 unge mellom 18-25 år ved asylmottaket.

Stor glede over KIA Ung sitt bursdagfest for 10 åring
Stor glede over KIA Ung sitt bursdagfest for 10 åring

–Helt topp sier feiring, sier Nahom, som har lekt, danset, spist pølser og kake, drukket brus, sugd godteri, kastet på boks, åpnet gaver, vært på rebusløp og gitt en bukett ville blomster til en forbipasserende – alt en del av tiårsbursdagen som ble planlagt, ledet og forberedt av ungdom i KIA Ung Molde.

 

Bildet er tatt av Svein Magne Harsnes