Nyheter

Markering foran Rådhuset 25. april

Etter terrorhandlingen på Sri Lanka ønsket Kristen-Muslimsk dialog gruppe i Trondheim å markere at vi ikke aksepterer ufred mellom religiøse grupper i byen vår. Vi delte ut opprop til forbipasserende og bystyremedlemmer før møte i bystyret denne dagen.

Read More »

Nyttårs festkveld på KIA Trondheim

I 2018 bestemte vi oss for noe nytt, nemlig at nyttårskvelden skulle feires skikkelig på KIA.

Så vi dekket fint langbord i ny rekordlengde og laget mat nok til alle som ville komme. Noen hadde også tatt med mat og bidro til et godt utvalg. Men røkt laks var det vist ingen bruk for!! Vi endte opp med 9 deltakende nasjonaliteter og 25 gjester. Alle skrev egne nyttårsforsett som vi blandet og leste høyt for hverandre. Like før midnatt gikk vi i lag til Elgseter bru og så på fyrverkeriet fra Festningen.

Det er hyggelig når gode krefter hjelper til med alt. Vi vil nok prøve dette igjen, men må finne løsning på hvordan transport lar seg gjøre etter at bybusser tar fri. Og neste år må vi også huske Kong Haralds nyttårtale.

Takk til alle som kom og til de som hjalp til.

Adventsfest i Betania


Velkommen til adventsfest i Betania
6. desember kl 17.00!

Det blir julegrøt, vi lytter til Julebudskapet, det blir sang og vi går rundt juletreet.
Godteriposer for barna.

Velkommen!

Lyst på volleyball?

Møt i Klostergaten 90,
Trondheim Spektrum, Hall F1

Hver søndag kl 16:30

Først skal vi øve hver søndag.
Den 19. januar blir det kamp mot andre lag (Gratis)

Husk innesko!

Minneord 

Når unge bra folk dør på en så tragisk måte berører det oss alle. Vi tenker på de to som døde 17. september.

For KIA vil vi særlig minnes Nasratullah Hashimi, fordi vi rakk å bli litt kjent med ham. Han kom på leksehjelp og meldte seg også til en gruppe for opplæring i video opptak og film interesserte. Vi oppfattet ham som en seriøs ungdom, men planer for en fremtid med muligheter. Hans sympatiske vesen var lett å like. Dagen etter drapene mintes vi de to døde, da vi var samlet til leksehjelp på KIA.

Ære være deres minne. 

Så er høsten er godt i gang

Ber dere om å følge med i kalenderen til høyre. Der finner dere løpende KIAs program.

Leksehjelpen på tirsdags ettermiddager nyter godt av matvarene vi får fra Matsentralen. Nå kan vi servere noe ordentlig godt. En stor gruppe norske studenter fra Gå ut senteret på Berg kommer og hjelper til på Leksehjelpen, og får matte, naturfag og alt annet til å bli til å bli koselig. Se bilder.

Andre dager drar de samme norske studenter til INN-sats og tar med seg folk på program i byen.

8. og 10. september feiret etiopiere nyttår med stil på KIA. God injera middag, kaker og etiopisk kaffe seremoni. Se bilder.

KIA er glad for (og ganske stolt over) de flotte frivillige som bidrar godt både i KIAs lokaler og på andre arenaer.

Vår kokk Abdulghafor realiserer gode middager til leksehjelpen, rik på smak og duft.

Kamal Idris er arabisk språkassistent på kurs, og da læreren plutselig blir syk en dag, viste han at han også kan undervise.

Aamir Ahmed talte 7. Sept. på samling for diakoner i Trondheim. De ønsket innspill på gode integreringstiltak.

Ali Hussein Almohamad skal 15. Oktober tale på et møte mellom Trondheim Kommune og frivillige organisasjoner. Også de vil høre hva som er nyttig og god integrering.

Og Ester har vært på St. Olav og hatt foredrag på et seminar. Til tema om skam hadde hun samlet inn mye informasjon fra KIA brukere, som ble lagt frem i foredraget.

Oktober samles ledere for immigrantmenigheter med biskop Herborg til en middag på KIA. Vi vil også dele erfaringer og utfordringer. Det er første gang det skjer og vi gleder oss.

Klikk ‘Read More’ for å se bilder..

Read More »

X