Nyheter

Minneord 

Når unge bra folk dør på en så tragisk måte berører det oss alle. Vi tenker på de to som døde 17. september.

For KIA vil vi særlig minnes Nasratullah Hashimi, fordi vi rakk å bli litt kjent med ham. Han kom på leksehjelp og meldte seg også til en gruppe for opplæring i video opptak og film interesserte. Vi oppfattet ham som en seriøs ungdom, men planer for en fremtid med muligheter. Hans sympatiske vesen var lett å like. Dagen etter drapene mintes vi de to døde, da vi var samlet til leksehjelp på KIA.

Ære være deres minne. 

Så er høsten er godt i gang

Ber dere om å følge med i kalenderen til høyre. Der finner dere løpende KIAs program.

Leksehjelpen på tirsdags ettermiddager nyter godt av matvarene vi får fra Matsentralen. Nå kan vi servere noe ordentlig godt. En stor gruppe norske studenter fra Gå ut senteret på Berg kommer og hjelper til på Leksehjelpen, og får matte, naturfag og alt annet til å bli til å bli koselig. Se bilder.

Andre dager drar de samme norske studenter til INN-sats og tar med seg folk på program i byen.

8. og 10. september feiret etiopiere nyttår med stil på KIA. God injera middag, kaker og etiopisk kaffe seremoni. Se bilder.

KIA er glad for (og ganske stolt over) de flotte frivillige som bidrar godt både i KIAs lokaler og på andre arenaer.

Vår kokk Abdulghafor realiserer gode middager til leksehjelpen, rik på smak og duft.

Kamal Idris er arabisk språkassistent på kurs, og da læreren plutselig blir syk en dag, viste han at han også kan undervise.

Aamir Ahmed talte 7. Sept. på samling for diakoner i Trondheim. De ønsket innspill på gode integreringstiltak.

Ali Hussein Almohamad skal 15. Oktober tale på et møte mellom Trondheim Kommune og frivillige organisasjoner. Også de vil høre hva som er nyttig og god integrering.

Og Ester har vært på St. Olav og hatt foredrag på et seminar. Til tema om skam hadde hun samlet inn mye informasjon fra KIA brukere, som ble lagt frem i foredraget.

Oktober samles ledere for immigrantmenigheter med biskop Herborg til en middag på KIA. Vi vil også dele erfaringer og utfordringer. Det er første gang det skjer og vi gleder oss.

 

     

     

 

KIA starter opp etter sommeren

En lang og god sommerferie er slutt og KIA skal snart starte aktiviteter som vanlig.

Første leksehjelp blir tirsdag 21. august kl. 15 – 17.30.

Første norskkurs blir onsdag 22. august kl. 14.30 – 16.30 og «Vi prater om…» kl. 18- 20.

Se kalenderen til høyre på siden her.

Men KIA har ikke bare vært rolig og passiv en stund. Her har foregått litt av hvert. Hva da? Jo:

  • Noen lånte KIA og holdt forlovelsesfest for venner og familie. Gratulerer de to.
  • Noen unge tilreisende bodde og sov på KIA under burmesisk ungdomskonferanse i Trondheim. Da luktet det god asiatisk mat her og kofferter og soveposer sto parkert rundt forbi.
  • Gode KIA-folk bidro på scenen i Nidarosdomen når forestillingen BABA skulle fremføres under Olavsfestdagene.
  • Andre KIA-folk sto på stand eller var frivillige på Olavsfestdagene.
  • Andre KIA-folk deltok på seminar på biblioteket med tyrkisk kvinnelig imam.
  • Bildene av kor er fra konsert i Nidarosdomen med kor fra Sør-Afrika.
  • Ester var på festival i Sverige med ordenssøstre fra Tanzania. Kr. 56.000 ble samlet inn til barnehjem og skole i Mohsi.
  • Og ellers har KIA hjulpet til med å skrive søknader og ordne andre papirer når det trengs.
  • KIAs kontakt med Matsentralen åpner for nye muligheter til servering på våre samlinger.

       

KIA i sommermodus.


KIA er i sommermodus. Ingen faste kurs.

Ester kan dog enkelt kontaktes
på mobil 48 31 41 48
eller e-post: Ester.Roen@kianorge.no

Og KIA holder sommer-åpen
hver onsdag fra kl. 16-20.

Utleie er også mulig.

Velkommen til å ta kontakt. Om ideer eller spørsmål.

3. juli 2018

Kurs og flere faste programpunkter på KIA har pause nå i sommer.

Derfor ble det mulig å legge nytt gulvbelegg, som vi ser frem til at slite på. Gode frivillige hjelp til med å tømme KIA for møbler og flytte alt på plass igjen. Takk for det.

Det blir til at vi ser noen VM fotball kamper på KIA. Med arabiske kommentatorer mest. Trivelig å se på i lag selv om det ikke alltid går som vi ønsker.

KIA Trøndelag ble for nylig invitert til et fint møte i Rådhuset. En professor fra Oxford University, som også jobbet for FNs flyktning høykommissær i Brussel reiste rundt i europeiske byer for å vite mer om hva som gjøres for flyktninger med endelig avslag som ikke reiser til sine hjemland. Trondheim utmerker seg ved å gjøre mer enn mange andre steder for denne gruppe. Og det skal vi ikke slutte med. Både kommunen og frivillige organisasjoner er enig om det. Og KIA får være med på det.

En gruppe seniorer fra KIA samarbeider med Majken Værdahl i et prosjekt som heter BABA. Det handler om besteforeldres rolle verden rundt. Det skal oppføres under Olavsfestdagene i Nidarosdomen den 2. August kl. 12.    

Ellers har en gruppe KIA-brukere vært på familie leir på Mjuklia sammen med norske familier. Alle tok tog for første gang. På leiren skal mange aktiviteter prøves av. Taubane, klatremur, fellesmåltider, samlinger for barn og voksne og mye mer. Se bildene derfra.

Read More »

Lørdagskveld på KIA 9. juni

«Ramadan er en fin tid for oss muslimer. Om kvelden samles vi med familie og venner og spiser god Ramadan-mat sammen», sa Asmaa.

Hun er leder for syrisk kvinnegruppe som av og til møtes på KIA i Kongens gate 89.

Men hun sa også at det er alt for mange enslige menn som ikke får ordentlig mat og bare sitter alene. «Det vil syrisk kvinnegruppe gjøre noe med. Kan vi låne KIA til å lage mat til dem?»

Og KIA kan man låne. Gratis.

Så dro vi på MATSENTRALEN og fikk mye god mat med tilbake og kjøpte det som manglet. Kvinnegruppen lagde så all maten klar til lørdag kveld, og nesten 30 menn kom og var godt fornøyd.

Asmaa sa at kvinnegruppen vanligvis tenker bare på seg selv, men ikke denne gang. KIA og mange mette menn takker for den gode ideen.

Se de fine bilder…

        

Når det er litt stille på KIA får jeg tid å gå på besøk til folk hjemme, eller ha besøk. Det er koselig.

3. juni ble et lite barn døpt og familien lånte KIA for å holde fest etterpå.

Siste uke dro en gruppe kvinner fra kurs på KIA til Kunstindustri museet. Vi så både fashion klær, fine møbler, gammelt servise og et svært flettverk som var laget av doruller. Med stoff utenpå var det veldig fint. Og vi så vevde mønstre og border som var likedan som i Syria.

Og hvis noen skal avlevere en bachelor på høyskole, men gjerne vil at jeg leser den og kanskje fikser litt her og der, så er det spennende det også. Når den er avlevert venter vi veldig på å høre hva karakter oppgaven skal få.

Ellers jobber KIA akkurat nå med å melde barn og familier på sommer leir. Det er greit å ha noe å gjøre i sommerferien. Noen skal reise med tog for allerførste gang. Noen skal prøve taubane. Noen skal lære å fiske. Det blir nok mye fotball også.

I dag dro alle fra norsk kurset på besøk til Hospitalsdagene rundt Trondhjem Hospital. Vi fikk se inn i de fine gamle bygninger og så på nips og lopper på gjenbruksmarkedet.

KIA 5. juni

(Nye og skjerpede personvernregler fører til at vår hjemmeside nok fremover kommer til å bruke mindre bilder, men vi ønsker likevel å fortelle litt om hva som foregår her).

  1. juni 2018

I dag hadde ikke mange lekser med til KIA leksehjelp, så Kristine hentet frem malekassen og vips satt 8 og produserte avskjedskort med flotte farger. Vi skrev hverandres navn på kortene. Andre ville heller bare prate.

Det er siste gang noen av elevene fra «Gå ut senteret» var her og vi takket dem for alle gangene de har gledet oss på KIA Leksehjelp på tirsdager. Heldigvis kommer noen tilbake som studenter i Trondheim til høsten.

 En journalist fra Agder posten tok kontakt for å intervjue KIA Trondheim om omkring flyktningers situasjon i Norge.

En ny kom og meldte seg som frivillig. Sånt liker KIA.

Ellers har KIA i dag ordnet med en bruker som kan komme på visning av leilighet nå i kveld. Og skrevet et klagebrev til NAV. Og hatt et møte med EM-basen og en ung afghaner om hvordan vi kan om hvordan KIA kan hjelpe med å vedlikeholde et av tilbudene for unge på ISAK.

KIA liker godt å samarbeide med andre, og vi har mange flinke brukere med kompetanse og vilje til innsats.

Slik gikk altså denne dagen av KIAs historie.

X