Internasjonal korfest

Nordmenn som synger som afrikanere, afrikanere som synger på norsk, rumenere som synger på spansk. Verden er liten og nærmiljøet globalt i våre dager.

Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA) har åtte multikulturelle gospelkor spredt over landet, blant annet i Arendal og Kristiansand. Som de øvrige samler Agder-korene asylsøkere, flyktninger, andre innvandrere og majoritetsnordmenn.

Flyktningenes tekster

Det svingte riktig da KIA-korene satte hverandre stevne i Trefoldighetskirken. Repertoaret beso av selvskrevet kormateriale i sjangeren gospel/lovsang samt gamle og kjente salmer. Mange av tekstene er basert på flyktningenes egne historier og gjør dypt inntrykk. Smittende sangglede og musikalsk trøkk manglet ikke. Tekst på veggen gjorde det mulig for deltagerne å følge med og bokstavelig talt bli med på notene.

 

Agderposten-4156-2
Delphine Kalu, bosatt i Arendal, tar med seg tekster og noter til Kamerun

Tar med tekst og noter

Delphine Kalu (24) fra Kamerun er en av sangerne i Arendals-koret. De siste åtte månedene har hun vært student på Hald Internasjonale Senter i Mandal, men bodd hos en norsk familie i Arendal.

– Eva og Torbjørn Skarpeteig har vært som en mor og far for meg, fastslår Delphine. Om en måneds tid går ferden tilbake til Kamerun, der hun kanskje skal gjenoppta historiestudiene. Eller jobbe i en kirke – det er litt usikkert enda. Sikkert er det at hun tar med seg tekster og noter fra KIA-koret til hjemlandet. – Det har vært så flott å være med i koret, treffe mennesker fra mange land, lære nye sanger og lovprise Gud. Jeg håper å kunne bruke noe av det samme materialet når jeg kommer hjem.

Turnè og CD

Konserten i Arendal inngikk i en vårturnè der Gulset kirke i Skien også sto på programmet. KIA-korene utga nylig en egen CD der overskuddet av salget går til arbeid blant flyktninger og asylsøkere.

Av Ingunn Rui