Svettet for KIA

Lørdag 2. juni arrangerte KIA Kristiansand Verdensløpet for andre gang.

– Denne gangen var vi på Tresse, der det også var en båtmesse i nærheten. Det gjorde at vi håpet på at mange av de besøkende på båtmessa, skulle komme innom KIA teltet for å kjøpe pølser, kaffe og kaker som vi solgte, forteller Espen Schiager Topland, regionleder i Agder.

Det skulle raskt vise seg at det ikke bare var båtmessebesøkende som kom innom. Et korpsstevne var lagt til akkurat samme sted.

– Dermed ble KIA teltet omringet av marsjerende korps, mange barn og foreldre som ville ha pølser og kaffe hos KIA. Salget gikk strykende, og vi hadde rene 17.mai følelsen!

Da korpsene marsjerte ut av plassen kl.1230, var det plass for å avholde dagens store arrangement: Verdensløpet! Løpet der deltagere på forhånd skaffer seg sponsorer som sier hvor mye de vil støtte KIA med per runde personen løper, andre avtaler et fast beløp.

14-15 deltagere gikk og løp rundt den 600 meter lange løypa, mens resten stod og heiet på løperne.

– De fleste gikk eller løp mellom 5-10 runder, mens de aller sprekeste klarte 14 runder. Dette er en sosial happening der vi svetter sammen, og samtidig håper å få inn litt sponsorinntekter til KIA.

KIA Agder gir seg ikke med et verdensløp i året, til høsten skal det løpes i Arendal.

– Verdensløpet har kommet for å bli, og vi håper at vi etter hvert får med enda flere som ønsker å svette for KIA.